SEA SUN RALLY

20 JAAR GESCHIEDENIS

Beste gepassioneerde liefhebbers van historische rally’s, welkom op onze website.

In 1996 hebben we als oldtimerfanaten een vzw opgericht met als doel vanuit België internationale rally’s met regelmatigheidsproeven te organiseren voor voertuigen die als verzamelobject worden beschouwd.


We organiseren dus een speciale reis die het mogelijk maakt de passie voor het besturen van dergelijke mooie auto's te combineren met het plezier van de ontdekkingstocht door de landschappen en culturele rijkdommen van de doorkruiste streken... en dat alles gekruid met een vleugje sportiviteit want bepaalde stukken van het parcours moeten worden afgelegd met een gemiddelde snelheid van 50 km/u, niet meer of niet minder. Dit soort evenementen wordt geregeld door de FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens), die afhangt van de FIA en waaraan onze vzw verbonden is, en wordt verrijkt door de onbetwistbare schat aan sympathie van het grote publiek dat veel genoegen schept in het bewonderen van deze oude wagens.

De benaming 'SeaSunRally' voor onze website is geen toeval: de uitverkoren regio voor de organisatie van onze proeven is het prachtige Middellandse Zeegebied, het mooie gedeelte van de wereld waar de zon en de verscheidenheid van culturen steeds van de partij zijn...

In 1997 en 1998 hebben we met de hulp van het Tunesisch Bureau voor Toerisme een toer door Tunesië met oude wagens georganiseerd: de “TRANSTUNISIENNE”.
Bij elk van die edities zijn een vijftigtal teams dit land gaan verkennen tijdens een tocht van bijna 2000 km in 12 dagen. Met optimale tevredenheid als resultaat, als we de enthousiaste mening van de deelnemers en de pers mogen geloven.

Met die ontvangst als aanmoediging hebben we onze inspanningen voortgezet en de culturele rijkdommen, de fantastische landschappen en het reliëf van Sardinië en Corsica hebben om verscheidene redenen onze aandacht getrokken.
Zo werd de "RALLYE DES ÎLES" geboren, die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld: van het jaar 2000 tot 20… Er staan geregeld nieuwe bestemmingen op het programma voor een schitterend vooruitzicht.

ezelligheid, de houding van een "gentleman driver" en een stipte organisatie zijn de kernideeën die ons in staat stellen iedereen, zowel deelnemers als organisatoren, magische momenten te laten beleven in de landen die we in alle veiligheid doorkruisen achter het stuur van onze mooie en goede 'oude' machines.
Onze evenementen zijn gericht op alle liefhebbers van oude wagens gebouwd tussen 1925 en 1975: 50 jaar van de mooiste creaties uit de autogeschiedenis!

Wie zich tijdens ons volgende evenement bij ons wil aansluiten, wensen wij nu al een reis vol ontdekkingen, vriendschappen en rijplezier in de mooie wagens toe.

© 2017 by CURIOUS AGENCY - ALL CONTENTS ARE PROPERTY OF SEASUNRALLY.ORG